Alles wat je nog niet wist over Goud & Zilver [Infographic]

Vandaag de dag wordt geld in verreweg de meeste landen als officieel betaalmiddel gebruikt. Waar we duizenden jaren geleden nog vooral handelden met goederen bleek dit niet altijd even efficiënt te zijn. Brood schimmelt na een week en kippen en schapen blijven niet voor altijd leven. Daarom werd het na verloop van tijd handiger om met iets te betalen wat zijn waarde altijd (of in ieder geval voor een hele lange tijd) zou behouden. Dat iets kennen we vandaag de dag als metaal.

Een van de meest waardevolle metalen zijn natuurlijk goud en zilver. Sinds duizenden jaren wordt er gehandeld in goud en zilver omdat het vrij zeldzaam is, moeilijk te bemachtigen en daardoor haar waarde altijd wel relatief hoog zal blijven. Maar als we het over goud en zilver hebben komt er veel meer bij kijken dan een paar gele en grijze muntjes.

Wist je namelijk dat het mijnen van goud een flinke klus is. Tegenwoordig wordt er door bijna 30 ton steen gemijnd om genoeg puur goud te vinden voor één trouwring. En als je dacht dat goud in alle opzichten beter is dan zilver heb je het mis. Goud mag dan wat meer geld waard zijn maar zilver heeft ook een aantal records op zijn naam staan. Het is namelijk het meest smeedbare (makkelijk te vervormen) metaal wat er is, het is het meest reflectieve metaal en geleidt het beste elektriciteit en warmte. In het oude Egypte was zilver dan ook een stuk meer waard dan goud!

Dit en nog veel meer feitjes over goud en zilver vindt je in de prachtige Infographic hieronder:

gold-and-silver-fever-great-southern-coins (1)

 

Comments are closed.

 
 
 
 
Privacy Policy