4 op de 10 Gieken gaat eerder met pensioen

In Nederland en veel andere Europese landen gaan de pensioenleeftijden steeds sneller en steeds verder omhoog. In Griekenland gaan veel mensen juist eerder met pensioen. Dit weet de Griekse krant Kathimerini te melden.

Vroeg stoppen

Op basis van data van het Helios register van de Griekse regering weet de krant te melden dat vier op de tien Grieken (iets meer dan 40%) die dit jaar voor het eerst hun pensioen kregen tegen de 61 jaar oud waren met uitschieters naar leeftijden als 51. In september van afgelopen jaar was dit aantal zelfs nog hoger, namelijk 48,5%.

schulden griekenWijzigingen sociaal zekerheidssysteem

In de afgelopen jaren hebben wijzigingen in het sociale zekerheidssysteem en mazen in verschillende wetten ervoor gezorgd dat veel Grieken hun kans grepen en voor de leeftijd 65 met pensioen gingen. Dit tot grote onrust van de Griekse regering die er momenteel alles aan doet om de grote schulden van het land enigszins binnen de perken te houden. Grote bezuinigingen en het aftreden van oude ministers moet ervoor zorgen dat soortgelijke mazen in de wet zo snel mogelijk gedicht worden. Het feit dat veel Grieken relatief vroeg met pensioen gaan betekent dat de regering nog meer geld zal moeten uitgeven aan het Griekse volk terwijl er vanuit Europa harde sancties tegen de Griekse regering worden gemaakt.

 

Comments are closed.

 
 
 
 
Privacy Policy